Menu Close

Jaarverslag 2021

Jaarverslag Stichting Wensvakantie 2021.

In het vijfde jaar van het bestaan van onze stichting blijft onze doelgroep hetzelfde:

Gezinnen, die in aanmerking willen komen voor een vakantie moeten kinderen hebben die jonger zijn dan 16 jaar. Zij moeten gebruik maken van de voedselbank of mini mannamarkt en de afgelopen drie jaar niet in de gelegenheid geweest zijn om op vakantie te gaan.

Ook in 2021 had het virus veel invloed op onze samenleving. We konden in de zomer wel op vakantie, maar er waren beperkende maatregelen. Vier gezinnen hebben een week vakantie gehad en één gezin is een midweek weggeweest.

Gezinnen konden zich inschrijven via de eenvoudige aanmeldformulieren, die bij de voedselbank en bij de mini mannamarkt voorhanden waren. Daar werden ze ook weer ingeleverd.

Het bestuur heeft in het verslagjaar twee keer vergaderd. Door corona werd dit in grote gedeeltes van het jaar onmogelijk. Er waren minder aanvragen dan in vorige jaren waardoor we met twee vergaderingen alles konden regelen.

De diaconieën van de vier protestantse gemeentes in onze gemeente (Silvolde, Etten-Terborg-Ulft, Varsseveld en Gendringen-Bontebrug) hebben ons werk financieel mogelijk gemaakt. (Sommige instellingen willen niet bij name genoemd worden.)
We zijn ook blij met de steun van supermarkten ( Plus, Coöp en AH) Voor een aantal gezinnen kunnen we boodschappen doen en deze kosteloos meegeven.

Soms is een gezin niet in de mogelijkheid om zelf vervoer te organiseren. We zijn blij dat mensen uit onze gemeente zich hebben aangemeld om gezinnen te vervoeren naar hun vakantieadres.

De samenstelling van het bestuur is:

Voorzitter: Ben Eekma
Penningmeester: Maarten Thissen
Secretaris: Jan Jolink
Lid: José Steverink


Sinds 15 februari 2018 hebben we de Anbistatus.
Onze website is: www.wensvakantie.net

Jan Jolink
Secretaris Stichting Wensvakantie.